Saturday, March 15, 2008

DEBARAN PIALA NC SEMAKIN TIBA


HUH..memang tak dinafikan kesebokan sepanjang minggu dengan asignmentnya, program2 penyayangnya dan juga tak lupa selaku protokol dan cenderamata Debat NC memang cukup memenatkan dan MEMENINGKAN kepala aku...

Inilah dia erti kesungguhan, walau banyak halangan, terlalu rigit serta karenah birokrasi yang aku rasakan terrrrrrrrrlalu banyak kat dunia nih ( mcm : urusan nak pinjam meminjam, urusan meminta tanda tangan, urusan pengeluaran duit kelab) tapi sesuatu yang kita lakukan itu perlulah dilakukan bersungguh-sungguh...penat..memanglah penat..sapa cakap tak penat...

Tapi sebagai mahasiswa yang bitara kononnya (istilah student UPSI Bitara is terbaik dikalangan yang terbaik, persoalannya yang melaksana, pelaksana dan dinilai itue..bitarake..nak jadi diri terbaikpun tak sampai lagi inikan lagi mahu terbaik kalangan yang terbaik)...fahamkan frasa akunie???...

So berbalik pada debaran NC nih...memang satu penantian yang sering dinantikan...harap-harap majlis berjalan dengan lancar..Jumlah pasukan setakat ini (diberitahu oleh ustazah rock : matun ) ialah sebanyak 12 team sahaja...hope lepasni ada penambahan..lagi banyak lagi bagus...situasi ini seterusnya melahirkan hampir 50 pendebat muda dari UPSI..dan hampir 30 orang dikalangan muka-muka baru dalam dunia debat di UPSi..harap sangat dari 50 muka ini akan mewarnai pelbagi jenis debat IPT nanti..mungkin bakal merangkul sesuatu piala kelak...insyaAllah...mana tahu.. tuhan itue maka kuasa.

JUMPA DI PERTANDINGAN DEBAT PIALA NAIAB CANSELOR KELIMA NANTI..22 DAN 23 MAC 2008

3 comments:

Akinogal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Pjoyz xXx said...

Jelesnya aku senang-senang je korang leh dapat 12 team. siap mungkin ada penambahan lagi. aku nak dapat 10 team punyela azab. best tengok junior-junior ko yang bersemangat nak belajar debat....

noor shida said...

huhu.....banggany tgk pic bakal MB nie.. smga berjaya dunia & akhirat - shida